Antena 3 CNN Actualitate Bucureștenii resping ideea carantinării Capitalei: ''Să ne lase în pace, totul se face din pix!''

Bucureștenii resping ideea carantinării Capitalei: ''Să ne lase în pace, totul se face din pix!''

Oamenii critică noile măsuri şi spun că raportările privind cazurile de COVID 19 sunt făcute din pix. Cei mai mulţi bucureşteni resping ideea carantinării Capitalei şi cred că mai degrabă ar trebui respectate cu mai mare stricteţe măsurile actuale.

de Cristi Popovici    |   

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a vorbit la Antena 3 despre ordinul privind restricţiile din Capitală. El a confirmat că ordinul a fost semnat şi este transmis spre publicare.

"Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştrii sunt de acord cu măsura. DSU fiind cel care ne cordonează pe situaţii de urgenţă. Mâine în Capitală şcolile funcţionează pentru învăţământul preşcolar, primar şi clasele terminale", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica la Antena 3.

Aşadar, Capitala este la un pas de a intra în carantină, însă bucureştenii nu sunt de acord cu această măsură impusă de autorităţi pentru a stopa răspândirea infectările cu COVD-19.

Deși Bucureștiul a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori, oamenii spun că impunerea carantinei nu ar fi o soluție eficientă.

''Ar mai trebui lăsaţi, că murim de foame. Toată economia se duce şi mai trebuie lăsaţi să mai răsufle puţin''.

''Este o situaţie foarte dificilă deja şi cred că trebuie să accelerăm vaccinarea şi să impunem mai strict şi mai clar normele care sunt deja în vigoare. Ce rost mai are să închidem orasul când nu respectăm ce avem deja''.

''Ar trebui respectarea purtării măştii, în mijloacele de transport în comun, în magazine, acolo unde e înghesuială. Asta ar trebui făcut. Ar trebui ca instituţiile statului să se asigure că sunt respectate măsurile. Carantina o impunem degeaba dacă nu respectă nimeni''.

''Nu respectă întâi statul. Cele mai mari surse de infectare cum ar fi transportul în comun sunt ignorate total''. 

''Cred că este o măsură cam pripită. Ar trebui ca oamenii să fie mai precauţi''.

''Sper să nu facă lucrul acesta, pentru că şi atunci când au fost închise toate mall-urile, toate magazinele, sălile de fitness, după ce s-a revenit a fost la fel. Bănuiesc că trebuie să trăim cu virusul ăsta''.

''Mi se pare o decizie cam deplasată. În primul rând că modul ăsta de calcul al incidenţei e invenţia domnului Vlad Voiculescu. E ceva total aiurea''.

''E o mare porcărie. Să nu îşi mai bată joc de noi în halul ăsta, să îşi vadă de treburile lor şi să ne lase în pace. Totul se face din pix''.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marți, că încă nu se ia în considerarea instituirea carantinei zonale pentru Minicipiul București și că va purta discuții cu ministerul Sănătății înainte de a se lua orice decizie care să afecteze viețile bucureștenilor.

Subiecte în articol: carantină Capitală
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept