Antena 3 CNN Actualitate Numărul câinilor abandonați a crescut simțitor în acest an: "Stop abandon! Adoptă un cățel!"

Numărul câinilor abandonați a crescut simțitor în acest an: "Stop abandon! Adoptă un cățel!"

Animalele de companie pot face adevărate minuni în această perioadă tulbure care ne afectează pe toţi! Ţineţi minte cum se grăbeau românii să îşi ia un câine în perioada stării de urgenţă, pentru a-i scoate la plimbare de mai multe ori, cand nu aveam voie să ieşim nejustificat din casă? Ei bine, mulţi au fost abandonaţi după ce am scăpat de restricţii.

de Mihaela Bîrzilă    |   

Am filmat intr-un adăpost unde sunt 200 de câini salvaţi de pe drumuri, care acum sunt bine, sănătoși şi aşteaptă să fie adoptaţi.

"Ei (n.r. cei 200 de căței) mănâncă 100 de kilograme de mâncare pe zi. Reușesc să le asigur hranda, însă nu reușesc să le asigur condițiile de care au nevoie. Autoritățile doar ne ignoră și le mulțumim chiar și pentru asta pentru că ar putea fi mai rău, chiar să ne pună bețe în roate.

Primăria are obligația de a le asigura adăpost câinilor abandonați, doar că are un contract cu diverse persoane care eutanasiază câinii după 14 zile.", a declarat Marilena Cristian, președintele Asociației pentru Protecția Animalelor Robi.

"În perioada stării de urgență, foarte mulți au adoptat câte un câine pentru a se folosi de el, iar când a trecut starea de urgență i-au abandonat. Ar fi foarte bine dacă autoritățile statului ar dresa acești câini pentru a descoperi acest virus (n.r. coronavirus).

Federația a declanșat o campanie care are patru direcții. Vrem în primul rând sterilizarea tuturor animalelor, animalele străzii, animalele de companie, cu excepția celor care sunt de rasă. Sancțiunea pentru nesterilizarea acestor animalele este cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, iar Poliția Animalelor, nou înființată, va căuta să pună în aplicare legea.

Pe de altă parte, spunem stop abandonului. Legea pentru protecția animalelor prevede până la trei ani de închisoare", a explicat Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului.

 

Subiecte în articol: caine caini
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept