Antena 3 CNN Actualitate Câini dresaţi să detecteze persoanele infectate cu virusul SARS-Cov-2

Câini dresaţi să detecteze persoanele infectate cu virusul SARS-Cov-2

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că la Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu a început anul trecut un proiect care are ca scop antrenarea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

de Georgiana Adam    |   

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat pe Facebook că a vizitat joi, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu. Acesta a spus că, în anul 2020, la nivelul centrului a început un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

”Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2

”De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existență ai instituției, s-au obținut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2.

Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om.

I-am asigurat pe cei care își desfășoară activitatea în cadrul unității de la Sibiu că au întreaga mea susținere pentru eficientizarea și modernizarea acestui Centru.

Îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și le urez totodata mult succes în misiunile viitoare.

Am încredere în profesioniștii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoșii și mereu la datorie câini de serviciu!”, transmite Lucian Bode, joi, pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Natura bate tehnologia: câinii pot detecta COVID-19 cu cinci zile înainte să apară simptomele clinice!

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania