Antena 3 CNN Externe Un camion s-a izbit de porțile ambasadei Rusiei din Dublin

Un camion s-a izbit de porțile ambasadei Rusiei din Dublin

Un incident mai puțin obijnuit a avut loc în Dublin. Un camion s-a izbit de porțile ambasadei Rusiei. În ultima vreme, instituția a fost ținta protestelor.

de Cerasela Stafie    |   

Un bărbat a fost arestat după ce a intrat cu un camion a intrat în porțile Ambasadei Rusiei din Dublin. S-a întâmplat în Orwell Road în Rathmines, Dublin, luni, în jurul orei locale 13:30.

Imaginile video ale incidentului, postate pe rețelele de socializare de radiodifuzorul irlandez RTÉ, arată vehiculul izbindu-se de porțile de la intrarea în curtea instituției.

Poliția irlandeză a declarat că a fost deschis un dosar penal, iar incidentul este investigat. Bărbatul reținut a fost dus la secția din Rathfarnham și rămâne în arest, scrie BBC.

De celalată parte, presa irlandeză transmite că reprezentanții ambasadei acuză că polițiștii erau prezenți când a avut loc incidentul, dar nu au intervenit. Ei acuză Irlanda că a încălcat Convenția de la Viena, lăsând sediul ambasadei neprotejat. 

Ambasada Rusiei din Dublin a fost ținta protestelor împotriva invaziei Ucrainei. Manifestanții au aruncat cu vopsea peste însemnele din afara porților și au solicitat ca ambasadorul Iuri Filatov și alți diplomați să fie expulzați.
 

Subiecte în articol: camion ambasada rusiei Dublin protest
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic