Antena 3 CNN Actualitate Social Carmen Dan, răspuns pentru Augustin Lazăr. De ce nu sunt declasificate documentele din 10 august

Carmen Dan, răspuns pentru Augustin Lazăr. De ce nu sunt declasificate documentele din 10 august

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că cererea procurorului general privind declasificarea documentelor din dosarul violenţelor din 10 august e analizată de o comisie din cadrul MAI.

„Procurorul general tot cere. Nicio problemă, poate să ceară, noi vom răspunde de fiecare dată. Am mai spus că nu a fost nicio cerere a parchetului care să fie amânată sau care să întâmpine greutăţi din partea Ministerului. Am expus demersurile făcute, să nu ne acuze nimeni că îngreunăm ancheta. Referitor la declasificare, cred că e îndeajuns să ne uităm în Codul Penal, unde avem un articol care spune că instanţa e cea care decide declasificarea, când consideră că informaţiile sunt utile cercetării judiciare şi poate dispune declasificarea totală sau parţială. Noi am expus în explicaţii, care sunt considerentele. Nu sunt documente clasificate de ministru, nu sunt documente pentru care ministrul poate dispune declasificarea”, a declarat ministrul Carmen Dan.

„Însă această cererea procurorului general este în analiză unei comisii din cadrul Ministerului. Dacă comisia va dispune în sensul declasificării parţiale a unor date din raport sau din celelalte documente depuse în dosar, vom proceda în consecinţă”, a mai spus Carmen Dan.

Declarația vine după ce Parchetul General a precizat că declasificarea documentelor din dosarul violenţelor la mitingul din 10 august este necesară pentru ca acestea să fie depuse la dosar şi să poată fi consultate de părţi, subiecţi procesuali şi avocaţii acestora.
 

Subiecte în articol: documente Augustin Lazar carmen dan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor