Antena 3 CNN Actualitate Casele viitorului au ajuns și la București

Casele viitorului au ajuns și la București

S-au dus vremurile în care construcţiile erau realizate doar din piatră, bronz şi fier. Cele mai moderne ansambluri rezidenţiale sunt construite acum din tot felul de noi tehnologii. 

Pereţi antiefracţie, faţade ventilate sau încălzire în pardoseală. Sunt doar câteva dintre elementele care oferă siguranţă şi confort. Tot mai mulţi dezvoltatori implementează acum în proiectele pe care le au astfel de soluţii tehnice. Urmărim un reportaj despre noile tehnologii din domeniul construcţiilor, aplicate chiar în Bucureşti.

Încă din vremurile antice omenirea a visat materialul ideal: uşor, dar rezistent şi cu calităţi estetice. Piatra, bronzul și fierul au dat numele unor epoci trecute, însă, în zilele noastre, în domeniul construcţiilor, antreprenorii au ajuns să folosească materiale pe care cu ani în urmă nici nu ni le puteam imagina. De pildă, clădirile din acest ansamblu imobilar,  amplasat în cartierul Aviaţiei, în apropierea Parcului Herastrău şi a Lacului Floreasca, sunt unele dintre cele mai sigure din Capitală. Cele două turnuri cu câte 11 etaje fiecare, deci cu o înălţime de 45 de metri, au pereţi antiefracţie.

Proiectul imobiliar a luat startul în luna decembrie a anului 2018 şi ar trebui să fie gata până la finalul acestui an. Cele două turnuri par două clădiri distincte, dar au o bază comună, care se va întinde pe 5.250 de metri pătraţi. Această suprafaţă a fost dedicată spaţiilor comerciale şi de birouri. Faţada acestei părţi a imobilului înaltă de opt metri este acoperită de sticlă.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"