Antena 3 CNN Actualitate Cât investesc companiile din România în securitatea cibernetică

Cât investesc companiile din România în securitatea cibernetică

Soluțiile de securitate IT atrag tot mai mult atenția companiilor, majoritatea dintre acestea fiind dispuse să investească în viitorul apropiat între 5% și 10% din cifra de afaceri în pe acest segment, arată datele unui sondaj de specialitate.

Schimbarea comportamentului decidenților din companii a venit pe fondul creșterii infracțiunilor cibernetice, dar și a conștientizării riscurilor la care se expun dacă nu iau măsurile potrivite pentru a se proteja de atacurile informatice, susțin specialiștii de la NetSafe, realizatorii cercetării.

Conform sondajului, 75% dintre integratorii IT sunt de părere ca investițiile companiilor în domeniul securității IT vor merge către soluțiile de creștere a vizibilității asupra rețelei, prin care se analizează traficul, dispozitivele utilizate, aplicațiile rulate și protocoalele de securitate, dar și de control al accesului în rețea.

O altă zonă care va atrage investițiile companiilor în perioada următoare este reprezentată de soluțiile pentru actualizarea infrastructurii wireless, 50% dintre integratori afirmând că firmele din România își vor direcționa bugetele și spre acest segment.

De asemenea, un sfert dintre integratorii IT (25%) au declarat că vor direcționa o parte dintre investiții spre educarea angajaților în privința amenințărilor informatice.

Sondajul a fost realizat în cadrul evenimentul NetSafe Security Day și se bazează pe răspunsurile integratorilor IT, furnizori de soluții de securitate IT pentru peste 150 de companii.

 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: companii România securitate cibernetica
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”