Antena 3 CNN Externe Catastrofa care pândește lumea arabă. Este mai periculoasă decât prăbușirea prețului petrolului

Catastrofa care pândește lumea arabă. Este mai periculoasă decât prăbușirea prețului petrolului

O noua amenintare se profileaza la orizont impotriva Arabiei Saudite, iar oficialii de la Riad s-ar putea dovedi nepuntinciosi in fata noului pericol, chiar si daca petrolul ar reveni peste noapte la preturi de peste 100 de dolari/baril.Pana si banii obtinuti din exportul hidrocarburilor s-ar dovedi insuficienti pentru a feri Arabia Saudita de catastrofa ce ameninta sa faca ravagii in tara in urmatoarele 3 decenii: seceta extrema, scrie ziare.com care citează Business Insider.

Rezervele subterane de apa ale Arabiei Saudite se imputineaza pe zi ce trece, ca urmare a consumului nesustenabil si extravagant de apa din regat, noteaza revista Al-Araby.

"Arabia Saudita se va confrunta cu o catastrofa, daca practicile din agricultura nu se vor schimba. Lichidul ce a mai ramas in panza freatica trebuie conservat", a declarat Ali al-Takhees, minitrul Agriculturii de la Riad.

Sauditii consuma rezervele de apa ale tarii intr-un ritm fara precedent, iar calculele facute de oficialii de la Riad demonstreaza ca, in maxim 30 de ani, regatul din Orientul Mijlociu ar urma sa fie lovit de o seceta extrema.


Subiecte în articol: seceta Arabia Saudita petrol
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB