Antena 3 CNN Actualitate Ce au pățit doi tineri care s-au dat drept turiști străini la Gara de Nord și au apelat la taximetriști

Ce au pățit doi tineri care s-au dat drept turiști străini la Gara de Nord și au apelat la taximetriști

Doi tineri au pus la cale un experiment social prin care au vrut să afle cum îi tratează taximetriștii din București pe turiștii străini care apelează la serviciile lor. Mai exact, cei doi au vrut să afle ce "ofertă" vor primi dacă se vor da drept turiști ucraineni care vor să ajungă în Centrul Vechi.

de Dan Gabor    |   

Primul taximetrist abordat de cei doi în zona Gării de Nord le-a cerut 10 euro pentru cursa pentru centrul Capitalei. Astfel, așa-zișii turiști ar fi plătit aproape 50 de lei pentru un drum de doar 3,2 kilometri dacă destinația lor ar fi fost Universitate.

Și al doilea taximetrist le-a cerut tot 10 euro, motivând că aparatul de marcat nu funcționează. În timpul negocierii apare un alt taximetrist care le cere 40 de lei pentru cursă. Acesta îi minte că până la Universitate ar fi, de fapt, 10 kilometri.

Surpriza celor doi a venit însă momentul în care un alt taximetrist le-a cerut doar 3-4 euro pentru a-i duce la destinație. Când cei doi "actori" îi explică unui taximetrist că totul este doar o regie ca să-i demaște pe cei care profită că turiștii străini nu cunosc Bucureștiul, sunt imediat amenințați și înjurați. Apoi le cere 50 de euro ca să accepte să apară în filmare.

Subiecte în articol: taxi taximetrişti gara de nord experiment
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!