Antena 3 CNN Actualitate Ce îi reproșează ministrul demisionar de la Cultură premierului Dacian Cioloș

Ce îi reproșează ministrul demisionar de la Cultură premierului Dacian Cioloș

Vlad Alexandrescu a făcut noi precizări privind demisia sa din postul de ministru al Culturii, într-un interviu pentru RFI. Vlad Alexandrescu i-a reproșat premierului Dacian Cioloş că ar fi putut să-l sprijine mai mult în scandalul de la Operă.

Ministrul demisionar a afirmat despre situația de la Operă că a fost "prost sfătuit" de unul dintre consilierii săi, căruia i-a cerut demisia. 

Nu rezolvă absolut nimic la Operă, în sensul în care - şi lucrul ăsta nu s-a spus în spaţiul public - eu am încercat acolo să numesc un interimar, e vorba de un director interimar, pentru că postul este ocupat prin concurs de domnul Răzvan Dincă, care este cercetat penal şi care a fost suspendat de ministrul Culturii pe durata desfăşurării acestui proces penal. Fiind un post interimar, am încercat să găsesc o soluţie de a împăca aceste tabere care s-au creat. Din nefericire, situaţia a escaladat şi a escaladat în condiţiile în care şi aici recunosc că eu am fost prost sfătuit de unul dintre consilierii mei, căruia i-am cerut demisia, domnul Rareş Zaharia, în sensul în care domnul Zaharia nu mi-a prezentat înainte de a lua eu această decizie, toate faţetele problemei. El ar fi trebuit să mă avertizeze că acolo este o tensiune cu un fundal naţionalist şi sindical foarte puternic”, a spus Vlad Alexandrescu.

Întrebat de jurnaliști dacă consideră că nu a fost sprijinit de premier în scandalul de la Operă, Vlad Alexandrescu a răspuns: ”A fost slăbită poziţia mea, într-adevăr, pentru că mă aşteptam ca într-o situaţie de tensiune la una dintre instituţiile de cultură poziţia mea să fie întărită, pentru a putea rezolva situaţia acolo.  (...) Cred că aici în chestiunea Operei ar fi putut să mă sprijine mai mult, să-mi dea mai multă încredere şi să fie convins că studiez toate posibilităţile pentru deblocarea acestei situaţii, a spus Vlad Alexandrescu.

Mai multe declarații în interviul de pe rfi.ro

 

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște