Antena 3 CNN Actualitate Ce pensie va avea Florian Coldea, după trecerea în rezervă

Ce pensie va avea Florian Coldea, după trecerea în rezervă

După ce Serviciul Român de Informații a ajuns la concluzia că generalul Florian Coldea nu a încălcat legea sau normele în vigoare, repunându-l în funcție, ca mai apoi, la cererea acestuia să fie trecut în rezervă, acum se pare că fostul director adjunct al SRI se va bucura și de o pensie frumoasă.

Potrivit România TV, Florian Coldea va avea o pensie lunară de 22.000 de lei, echivalentul a 55 de pensii medii din România.

Serviciul Român de Informații a transmis marți un comunicat în care precizează că în urma verificărilor interne nu au rezultat elemente care să ateste că generalul Florian Coldea a încălcat legea sau normele în vigoare.
 
Ca urmare, Biroul Executiv al SRI a decis repunerea în funcție a lui Florian Coldea. Acesta a refuzat însă și a solicitat eliberarea din funcție și punerea la dispoziția instituției, din motive ce țin de „demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei”.
 
Drept pentru care, directorul SRI, Eduard Hellvig, i-a solicitat președintelui trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea. Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă.

Subiecte în articol: Florian Coldea SRI Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată