Antena 3 CNN Politică Ce spune Ludovic Orban despre schimbarea denumirii judeţului Olt

Ce spune Ludovic Orban despre schimbarea denumirii judeţului Olt

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri seara la Scorniceşti, unde a participat la "Sărbătoarea Pâinii", că o eventuală schimbare a denumirii judeţului Olt "nu va ajuta pe nimeni" şi constituie "o problemă secundară". 

Întrebat dacă în opinia sa schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi ar putea determina un val de schimbări de denumiri şi în alte judeţe, în special în Ardeal, Orban a răspuns glumind că "este suficient să produci un virus". 

"Te poţi aştepta, e ca sistemul de vase comunicante, ca viruşii, e suficient să produci un virus, că după aceea... Dar acum, şi dacă schimbă denumirea unui judeţ, singura problemă e să nu dea vreo denumire în limba maghiară. Că aşa, mare lucru să schimbe denumirea judeţului, Harghita vine de la munţii Harghitei, Covasna iarăşi are o denumire care are explicaţia în locul respectiv", a spus Ludovic Orban. 

Consiliul Judeţean Olt a adoptat un proiect de hotărâre prin care a stabilit ca pe 15 octombrie în judeţ să se desfăşoare un referendum privind atribuirea numelui Olt-Romanaţi.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Ludovic Orban schimbare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei