Antena 3 CNN Actualitate Locale Cel mai lung pod arc din România a fost deschis circulației: ”Proiectat și fabricat în țară. Este un alt drum spectaculos care merita văzut”

Cel mai lung pod arc din România a fost deschis circulației: ”Proiectat și fabricat în țară. Este un alt drum spectaculos care merita văzut”

Podul în lungime de 170 de metri a fost construit de o echipă românească și a costat 46 de milioane de lei.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Cel mai lung pod în arc din România, cunoscut drept Podul Dâmboviţei, a fost deschis circulației. El face legătura între Argeș și Brașov. Anunțul a fost făcut de Prefectura Argeș.

”Astăzi a fost deschis circulaţiei Podul Dâmboviţei, pod care face legătura între judeţele Argeş şi Braşov. Noul pod peste râul Dâmboviţei este un proiect 100% românesc - de la proiectanţi până la firma constructoare - şi este cel mai lung «pod de tip arc cu calea sus» din România”, a transmis, luni, Prefectura Argeş.

Noul pod este amplasat pe DN73 din judeţul Argeş, comuna Dâmbovicioara.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Are o lungime totală de 170 metri şi traversează râul Dâmboviţa, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 metri fiecare.

Lungimea totală a proiectului este de 760 metri (pod peste râul Dâmboviţa şi rampele de acces), prin această investiţie realizându-se o variantă de ocolire a centrului localităţii Podul Dâmboviţei.

Deschiderea acestui nou pod va elimina restricțiile de tonaj și de gabarit de pe DN73, redeschizându-se astfel traficul greu dintre Pitești și Brașov. 

Valoarea totală a proiectului este de 46 milioane lei, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene.

Subiecte în articol: Podul Dâmboviței deschis circulatie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare