Antena 3 CNN Actualitate Cel mai recent sondaj. PSD și alte partide, în picaj înainte de alegeri. Ce se întâmplă cu PNL și USR-PLUS

Cel mai recent sondaj. PSD și alte partide, în picaj înainte de alegeri. Ce se întâmplă cu PNL și USR-PLUS

În cel mai recent sondaj realizat de IMAS, în luna iunie, PNL rămâne primul partid în preferințele românilor. PSD continuă să scadă în intențiile alegătorilor, iar alianța USR-PLUS înregistrează o ușoară creștere de încredere față de datele colectate în luna februarie.

de Cristina Tudorache    |   

Dacă duminică ar fi alegeri, 33% dintre români ar vota cu PNL, se arată în cel mai recent sondaj IMAS. Se pare că PNL începe să intre pe un trend ascendent după o scădere constantă în preferințele alegătorilor. În mai, liberalii aveau o intenţie de vot de 32,6%, însă au scăzut dramatic, pe fondul pandemiei și al măsurilor restrictive, de la 47% în februarie.

PSD, în schimb, continuă trendul descendent și ajunge la 21,9% față de 23% în luna mai, de la un maxim de 25,8% cât avea în februarie.

USR crește în luna iunie, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus, partidul condus de Dacian Cioloș, e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot.

Sondaj - topul partidelor din România

Pro România, partidul lui Victor Ponta staționează în această lună, după mai multe creșteri la rând, care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

În topul formațiunilor politice urmează ALDE, cu 3,7% din intențiile de vot. ALDE este în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2%, nu reușește să depășească pragul electoral, la fel ca și PMP, creditat cu 4,7%.

UDMR este ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare și își continuă trendul descendent, în luna iunie înregistrând doar 3,4% din intențiile de vot.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Subiecte în articol: sondaj PSD PNL
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi