Antena 3 CNN Actualitate Măștile din China au picat testul de calitate. Finlanda și Suedia: "Sunt fake-uri, nu ajută la nimic." România continuă să le importe

Măștile din China au picat testul de calitate. Finlanda și Suedia: "Sunt fake-uri, nu ajută la nimic." România continuă să le importe

Romania este una dintre țările care a început să importe măști de protecție din China, pentru a acoperi lipsurile existente în spitale. Calitatea acestora este serios pusă la îndoială de Finlanda și Suedia care au renunțat să le mai distribuie în spitale.

Finlanda a cumparat o contitate impresionantă de maști cu supapa FFP2, dar dupa ce le-a supus testelor de calitate a anunțat că nu le va mai împărți cadrelor medicale, așa cum plănuia inițial, conform Helsinki Times.

Suedia este o altă țară care a comandat măști din China și a ajuns la aceeași concuzie ca Finlanda.

Dupa ce au efectuat insa mai multe teste, suedezii si-au dat seama ca multe masti erau de fapt fake-uri din China.

"Sunt masti contrafacute scoase la vanzare acum. Este foarte dificil sa faci diferenta intre oamenii care chiar vor sa ajute si cei care vor sa castige bani", a afirmat o sursa din guvernul suedez pentru ziarul Afton Bladet.

Pe data de 7 aprilie, în România a sosit din China, cel mai mare avion de tip cargo din lume încărcat cu tone de echipamente medicale.
 

Subiecte în articol: China măşti fake
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea