Antena 3 CNN Actualitate Cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă, după ce au primit organele unei actriţe aflată în moarte cerebrală

Cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă, după ce au primit organele unei actriţe aflată în moarte cerebrală

Cinci vieţi au fost salvate după ce familia unei actriţe de 38 de ani din Sibiu, aflată în moarte cerebrală, a decis să îi doneze organele.

Doi dintre pacienţii salvaţi au fost operaţi, în acelaşi timp, la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, unde a avut loc şi o premieră medicală.

În acest context, chirurgul cardiovascular propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii a făcut o declaraţie şocantă: a spus că, în România, 150 de inimi ajung la gunoi din cauza că nu avem centre specializate în transplant.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a avut o reacţie după această afirmaţie despre care a spus că este o fomulare greşită.

''Eu sper şi cred că a fost o formulare greşită. Nu cred că un ministru responsabil poate să facă asemenea afirmaţii, eu am pus-o pe seama emoţiilor. În România nu se aruncă niciun organ, nimic, tot se transplantează şi există dovezi în acest sens!'', a explicat Sorina Pintea.

Ema Vețean a murit luni în urma unui accident rutier petrecut în 22 octombrie, în comuna Cristian din judeţul Braşov. Atunci, ea a traversat neregulamentar și a fost lovită de un autoturism condus spre Sibiu de către un localnic în vârstă de 65 de ani. 

Actrița a fost în comă până luni noaptea, când s-a instalat moartea cerebrală. 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi