Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de inundaţii în apropierea litoralului

Cod portocaliu de inundaţii în apropierea litoralului

de S.T.    |   

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din nord-vestul judeţului Constanţa până la ora 23.00 şi pe câteva râuri mici judeţul Maramureş, până la miezul nopţii.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe unele râuri mici din nord-vestul judeţului Constanţa. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Valea Dunărea”, arată hidrologii.

Codul portocaliu de inundaţii în Constanţa este în vigoare până la ora 23.00.

În judeţul Maramureş, codul portocaliu a fost instituit pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vişeu, Iza – bazin superior şi mijlociu, însă fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ruşcova şi Iza – bazin mijlociu. În acest caz, avertizarea este valabilă până la miezul nopţii.

 

 

Subiecte în articol: inundatii cod portocaliu litoral hidrologi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari