Antena 3 CNN Meteo Cod roșu de vreme rea | Cât durează avertizările meteo. Elena Mateescu, directorul ANM, informații de ultimă oră

Cod roșu de vreme rea | Cât durează avertizările meteo. Elena Mateescu, directorul ANM, informații de ultimă oră

Noi alerte de vreme severă! Meteorologii au emis Cod roșu de vijelii pentru vestul țării. Directorul ANM, Elena Mateescu ne spune ce ne așteaptă în orele următoare. Au fost emise mesaje RO-ALERT.

de Andreea Ştefan    |   

”La ora 15:00, va intra în vigoare avertizarea meteorologică de Cod roșu.

Până în această seară, la ora 20:00, vorbim de cele 4 județe din partea de vest a țării: Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor, acolo unde, începând din această după-amiază, perioadele de instabilitate atmosferică vor fi deosebit de accentuate și caracterizate de intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90-100 de kilometri pe oră.

Pe parcursul averselor torențiale vorbim și de căderi de grindină, de medii și mari dimensiuni, și cantități de apă de peste 50 de litri pe metru pătrat, în perioade foarte scurte de timp, valoare care se apropie de media climatologică a unei luni iulie în țara noastră.

În același timp, de la ora 12:00, până mâine dimineață la ora 10:00, rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de Cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, centru și sud-vest a țării, precum și zona de munte.

Aici, perioadele de instabilitate atmosferică vor fi caracterizate, de asemenea, de intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-90 de kilometri pe oră vijelii puternice, cantități de apă de 40-60 de litri pe metru pătrat, iar, astăzi, pentru Oltenia, Muntenia și partea de vest a Dobrogei, temperaturile situate între 33-37 de grade vor caracteriza o vreme caniculară, disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Subiecte în articol: Elena Mateescu cod rosu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai