Antena 3 CNN Meteo Cod galben de viscol în Capitală și alte opt județe! Cât va mai continua să ningă

Cod galben de viscol în Capitală și alte opt județe! Cât va mai continua să ningă

Este cod galben de viscol, dar și în alte 8 județe ale țării. Avertizarea este valabilă până în această seară la ora 23:00. Pe șosele s-a depus deja strat consistent de zăpadă, în Capitală drumarii au fost luați prin surprindere, în schimb, în țară, utilajele au împrăștiat material antiderapant.

de Laura Dinu    |   

Iarna a revenit în forță în sud-estul țării. Meteorologii au emis un cod galben valabil pentru opt județe și Capitală, de viscol puternic. 

În Brașov, drumarii au acționat cu 21 de utilaje de deszăpezire și au împrăștiat peste 100 de tone de sare. 

Ninge puternic și în Constanța. Pe Autostrada Soarelui utilajele au ieșit și au împrăștiat material antiderapant. 

Meteorologii anunță că va continua să ningă și va fi viscol până joi dimineață

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă de marți, 26 ianuarie, ora 18:00, până joi, 28 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Cod galben de ninsori

De asemenea, meteorologii au emis o atenționare meteorologică cod galben, de ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, valabilă de marți 26 ianuarie, ora 23:00, până miercuri, 27 ianuarie, ora 23:00

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Subiecte în articol: cog galben
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"