Antena 3 CNN Externe Zece companii aeriene au suspendat sau redus zborurile în Ucraina. Reacția Kievului

Zece companii aeriene au suspendat sau redus zborurile în Ucraina. Reacția Kievului

Ministrul ucrainean al infrastructurii a insistat că spațiul aerian al țării rămâne deschis. Tot el a anunțat că zece companii aeriene au ajustat programul zborurilor pe fondul îngrijorărilor cu privire la o eventuală invazie a Rusiei.

de Cerasela Stafie    |   

”Actuala anulare a zborurilor de către un număr de companii aeriene străine este dictată doar de agravarea informațională a situației, și nu de schimbări reale în siguranța zborurilor”, a declarat Oleksander Kubrakov într-un briefing de presă.

El nu precizat care sunt companiile aeriene și a spus că ”statul lucrează pentru a înlocui zborurile anulate”, remarcând că transportatorul de pavilion al țării, Ukraine International Airlines, a deschis deja vânzarea de bilete și a crescut capacitatea aeronavelor pentru zboruri suplimentare de la Kiev la Munchen și Geneva.

Mai multe companii aeriene europene importante au anunțat fie că suspendă, fie că reduc zborurile către Ucraina pe fondul preocupărilor de securitate.

Compania germană Lufthansa a anunțat că va opri zborurile către Ucraina de luni, alăturându-se transportatorului olandez KLM, care a le suspendase deja, scrie BBC.

Air France a anunțat luni că suspendă zborurile programate către Kiev marți, dar a remarcat că mutarea este o ”măsură de precauție” și că va ”reevalua în mod regulat situația”. Compania aeriană scandinavă SAS a suspendat, de asemenea, zborurile săptămânale.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"