Antena 3 CNN Politică Cozmin Gușă se întoarce în PSD după 16 ani

Cozmin Gușă se întoarce în PSD după 16 ani

Unul dintre patronii Realitatea TV, - televiziune care și-ar putea pierde licența în zilele următoare - Cozmin Gușă s-a înscris în PSD. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, cel care în urmă cu câteva luni a încercat și aducerea lui Florin Călinescu în rândurile social-democraților, dar s-a lovit de opoziția unora dintre liderii formațiunii. 

Tudorache a postat o fotografie cu Gușă alături de el și de Paul Stănescu.

 

Înscrierea lui Gușă (49 de ani) în PSD înseamnă de fapt o revenire a acestuia în formațiunea condusă de Viorica Dăncilă. Pentru că Gușă a fost în perioada 2001 - 2003 mâna dreaptă a lui Adrian Năstase în partid, adică secretar general al formațiunii. Ulterior, Gușă a "trâdat" și a trecut în PD-ul lui Traian Băsescu, a cărui campanie prezidențială a și condus-o pentru vreme. Ulterior, a fondat Partidul Inițiativa Națională (PIN) alături de Lavinia Șandru și Aurelian Pavelescu.

Cum cu PIN nu a reușit prea multe, Gușă a ajuns ,printr-o serie de tranzacții controversate, patron la Realitatea TV alături de Maricel Păcuraru - om de afaceri condamnat în dosarul Poșta Română. 

Decizia lui Gușă de a se alătura PSD are loc în contextul în care televiziunea pe care o patronează ar urma să intre în analiza CNA pentru prelungirea licenței de nouă ani care expiră. Societatea care deține licența Realitatea TV - Realitatea Media S.A.,  a intrat în faliment din cauza datoriilor uriașe pe care le are la stat. 

Unul dintre membrii CNA, Radu Herjeu, a acuzat în aceste zile presiunile la care ar fi supuși membrii CNA pe acest subiect, invocând un articol apărut pe site-ul televiziunii în care aceștia erau amenințați cu consecințe penale dacă nu vor prelungi licența Realitatea TV.

Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru mai dețin o televiziune, pe altă societate, Realitatea Plus. 

Gușă, patron, realizator și șef de federație

După plecarea lui Rareș Bogdan în rândurile PNL - devenind europarlamentar și prim-vicepreședinte al formațiunii - rolul de moderator pe tronsonul de prime-time a fost preluat parțial chiar de Gușă. Dacă Rareș Bogdan a fost în ultimii ani un susținător fățiș al președintelui Klaus Iohannis, Gușă a fost constant un critic al acestuia. 

Cozmin Gușă este și președintele Federației Române de Judo. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia