Antena 3 CNN Actualitate Judecătorii au respins cererea lui Cristian Cioacă, de eliberare condiţionată

Judecătorii au respins cererea lui Cristian Cioacă, de eliberare condiţionată

Cristian Cioacă cere chiar acum judecătorilor să îl elibereze condiționat. Fostul polițist, condamnat pentru moartea Elodiei Ghinescu, a ajuns cu doar câteva momente în urmă la Judecătoria Pitești.

de Mariana Zaharia    |   

Update 15:20 Magistraţii de la Judecătoria Piteşti au respins cererea depusă de Cristian Cioacă pentru eliberarea condiţionată. Potrivit legii, el are dreptul să depună o nouă cerere de eliberare în luna mai. 

Ştirea iniţială

Cristian Cioaca vrea să iasă din închisoare și a făcut primul demers pentru liberarea condiționată. Asta după ce a ispășit 3 sferturi din pedeapsa primită. 

Comisia de la Penitenciarul Mioveni i-a respins însă cererea, astfel ca fostul polițist a făcut contestație în instanță.  

Acesta este motivul pentru care, în urmă cu câteva minute, a fost adus la Judecătoria Pitești.

Pentru a putea cere liberarea condiționată, Cristian Cioacă ar fi trebuit să execute 4.566 de zile de pedeapsă. În schimb, acesta este după gratii de 3130 de zile, însă a mai câștigat multe zile de libertate pentru că a lucrat 685 de zile în penitenciar, dar și prin recurs compensatoriu. Adică prin faptul că în penitenciar nu există condițiile impuse de normele UE și astfel persoanele pot câștiga alte zile de libertate. În speță, Cristian Cioacă a recuperat peste 300 de zile în acest mod. 

Citește și: Avocata Elodiei Ghinescu rupe tăcerea: "A primit tratament preferențial"

Judecătorii pot menține astăzi hotărârea Penitenciarului sau pot o schimbe și să decidă să îl elibereze mai devreme. 

Cristian Cioacă a fost condamnat în 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru lovituri cauzatoare de moarte asupra soției, Elodia Ghinescu. 

Avocata a dispărut fără urmă în august 2007.  

Condamnarea fostului polițist a fost data în contextul în care acesta nu și-a recunoscut niciodată fapta, iar cadavrul femeii nu a fost găsit până acum. Cazul lui Cristian Cioacă și al soției sale, avocata Elodia Ghinescu, a fost, în urmă cu 16 ani, unul dintre cele mai mediatizate din istoria României post-decembriste. 

Subiecte în articol: elodia ghinescu Cristian Cioaca
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine