Antena 3 CNN Actualitate Cui aparține Casa Poporului și ce drepturi au moștenitorii arhitectei Anca Petrescu

Cui aparține Casa Poporului și ce drepturi au moștenitorii arhitectei Anca Petrescu

Sociologul Marius Pieleanu a comentat, vineri, în emisiunea ”La ordinea zilei”, declarația președintelelui Camerei Deputaților Valeriu Zgonea cu privire la Casa Poporului.

Valeriu Zgonea a explicat, într-un interviu acordat dcnews.ro că imaginea Casei Poporului aparține moştenitorilor arhitectei Anca Petrescu, și nu statului român.

”Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp. Dacă vrei să faci o fotografie cu Parlamentul României, atunci familia respectivă vă dă în judecată și trebuie să îi dați drepturi”, a spus Valeriu Zgonea.

”Se cer daune pentru ultimii trei ani”

”Acum am fost sesizat de către instituţie şi ni se cer daune pentru ultimii trei ani. Este o chestiune extrem de delicată şi complicată. Am început procesul prin care înregistrăm cadastral această construcţie a statului român“, a mai spus Valeriu Zgonea.

Sociologul Marius Pieleanu a subliniat că acest lucru nu face ca celebra Casă a Poporului să aparțină unei persoane fizice. Răposata arhitectă Anca Petrescu a făcut demersurile pentru a-și breveta proiectul Casei Poporului, însă asta nu o face proprietară, a subliniat Marius Pieleanu.

”Moștenitorii ei dețin drepturi asupra imaginii Casei Poporului, nu asupra clădirii”, a mai spus Marius Pieleanu.


Revoltată de indiferența autorităților române, care tratează cu indiferență această situație, Dana Grecu a afirmat în emisiune că va contacta moștenitorii arhitectei pentru a întreba câți bani cer statului pentru imaginea Casei Poporului.



Subiecte în articol: valeriu zgonea La Ordinea Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România