Antena 3 CNN Politică Culisele tensiunilor uriașe din PSD. "E o linie roșie pe care nu o treci!"

Culisele tensiunilor uriașe din PSD. "E o linie roșie pe care nu o treci!"

Pe fondul tensiunilor uriașe dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea, în PSD urmează două mari examene în toamnă:

Comitetul Executiv în care se vor discuta nemulțumirile lui Firea, dar și acuzațiile foarte grave ale ei la adresa președintelui PSD.

În funcție de poziționarea G10, gruparea de baroni care controlează voturile în CEx, vom ști care dintre cei doi supraviețuiește politic.

Un al doilea mare examen este moțiunea de cenzură care va fi depusă în această toamnă de unul dintre partidele de opoziție. Dacă nemulțumiții din PSD și formațiunea lui Victor Ponta strâng împreună peste 30 de parlamentari, soarte guvernului Dăncilă se joacă pe muchie de cuțit.

Viitorul Cabinetului Dăncilă depinde în mare măsură și de rezultatul confruntării de putere din PSD, drept pentru care cele două evenimente sunt oarecum legate între ele.

"La CEx vor fi niște discuții foarte interesante, mai ales în condițiile scandalului Gabriela Firea - Liviu Dragnea, care cât p-aci să ne aducă mari prejudicii de imagine și prejudicii în ceea ce privește mesajul nostru public.

Pentru că eu pe Gabriela Firea am înțeles-o în tot ce spune ea legat de birocrația din Guvern. Dar, până aici. E o linie roșie pe care nu o treci. Vrei să-l ataci pe Dragnea, o faci în CEx și explici de ce. Și nu ataci partidul", a spus Codrin Ștefănescu, luni, la "Punctul de întâlnire".

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs