Antena 3 CNN Externe Cutremur în Turcia și Siria | Cel mai recent bilanț arată peste 45.000 de morți şi mulţi dispăruți

Cutremur în Turcia și Siria | Cel mai recent bilanț arată peste 45.000 de morți şi mulţi dispăruți

Peste 45.000 de persoane au murit în urma cutremurului care a lovit Turcia și Siria, iar bilanțul este așteptat să crească, în condițiile în care mulți oameni sunt încă dispăruți în cel mai grav dezastru modern din țară.

de Georgiana Adam    |   

La 11 zile de la producerea cutremurului, trei supraviețuitori au fost scoși vineri din dărâmături în Turcia. 

Bilanțul victimelor din Turcia se ridică la 39.672 de morți, în timp ce Siria vecină a raportat peste 5.800 de morți. Bilanțul Siriei nu s-a schimbat de câteva zile.

Moschei din întreaga lume au săvârșit vineri rugăciuni funerare în absență pentru morții din Turcia și Siria, mulți dintre aceștia neputând primi ritualuri funerare complete, având în vedere enormitatea dezastrului.

În timp ce multe echipe internaționale de salvare au părăsit zona cutremurului, echipele naționale au continuat sâmbătă să caute printre clădirile distruse în speranța de a găsi mai mulți supraviețuitori care au sfidat moartea. 

Experții spun că cele mai multe salvări au loc în cele 24 de ore care urmează unui cutremur.

În Siria vecină, deja zdruncinată de mai bine de un deceniu de război civil, majoritatea victimelor s-au înregistrat în nord-vestul țării, o zonă controlată de insurgenți care se află în război cu președintele Bashar al-Assad - un conflict care a complicat eforturile de ajutorare a persoanelor afectate de cutremur.

Mii de sirieni care s-au refugiat în Turcia din cauza războiului civil din țara lor s-au întors la casele lor din zona de război, cel puțin pentru moment.

Nici Turcia și nici Siria nu au spus câte persoane sunt încă dispărute în urma cutremurului, potrivit Mediafax.

Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria morti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"