Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dacă pe sticla de apă nu scrie „minerală”, uită de ea! Cât de sănătoasă este apa pe care o bem

Dacă pe sticla de apă nu scrie „minerală”, uită de ea! Cât de sănătoasă este apa pe care o bem

de S.T.    |   

În România există peste 400 de producători de apă. Dintre aceştia, doar 68 sunt mărci recunoscute, autorizate, care şi declară sursa apei.

Directorul general al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale, Radu Dumitru, atrage atenţia că oamenii trebuie să fie foarte atenţi când aleg o sticlă cu apă din raftul magazinului.

În primul rând, spune el, pe ambalaj trebuie să scrie „apă minerală”. O „apă de masă” sau o „apă plată” poate fi foarte bine apă de la robinet.

Radu Dumitru explică şi de ce există atât de mulţi producători neverificaţi. Oricine vrea să vândă o apă, nu trebuie să treacă decât printr-un prim control, pentru autorizare. Apoi, nu-l mai verifică nimeni. De aici, şi diferenţele de preţ între anumite mărci.

Directorul Societăţii Naţionale a Apelor sfătuieşte consumatorii să cumpere apele mărcilor vechi, consacrate, chiar dacă sunt cu câţiva bani mai scumpe.

 

Subiecte în articol: apa Apa minerala previziuni
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"