Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, acuzat de o măsură neconstituțională

Dacian Cioloș, acuzat de o măsură neconstituțională

Liga Studenților Iași condamnă caracterul electoral al OUG 89/2016 dată de Guvernul Cioloș. În primul rând, acuză caracterul discriminatoriu, în al doilea rând caracterul electoral în sensul încurajării votului pentru formațiunea politică ce-l susținea, scrie dcnews.ro.

”În data de 29 noiembrie Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență nr. 89/2016 prin care s-a acordat studenților și elevilor majori cu drept de vot o călătorie gratuită dus-întors, pe calea ferată, strict de la localitatea de studiu până la localitatea de domiciliu. Măsura s‑a aplicat în mod discriminatoriu, întruct nu s-au oferit aceste gratuități tinerilor din mediul rural sau din localitățile în care nu se află o stație sau haltă de tren, care au fost practic descurajați să participe la scrutin. Liga Studenților consideră că această măsură a avut un caracter strict electoral, întrucât a fost adoptată în timpul campaniei electorale, fiind folosită de către partidele care susțin actualul executiv cu rolul de a-și atrage tinerii de partea lor.” transmite Liga Studenților.

Sursa citată acuză că situația este cu atât mai gravă cu cât Guvernul nu a avut nicio obligație legală în acest sens, însă refuză să aplice prevederile Legii Educației Naționale în care se stabilește ca studenții să aibă reducere neliminată de 50% la trenuri Inter Regio, nu cupoane limitate de reduceri.

În plus, măsura este acuzată a fi neconstituțională, pentru că nu era o urgență în sine, cunoscându-se din timp că urmează alegeri parlamentare.

Subiecte în articol: Dacian Cioloş
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște