Antena 3 CNN Actualitate Dan Radu Rușanu, primul interviu după achitare: Dezvăluiri cutremurătoare despre condițiile din arest și despre coșmarul trăit de Dan Adamescu

Dan Radu Rușanu, primul interviu după achitare: Dezvăluiri cutremurătoare despre condițiile din arest și despre coșmarul trăit de Dan Adamescu

Fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară Dan Radu Rușanu a vorbit, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre dosarul în care a fost anchetat și ținut în arest timp de patru luni de zile, pe nedrept, după cum au decis magistrații de la Curtea de Apel București.

”În momentul în care am introdus administrarea specială la Astra (...) toți au fost de acord, BNR-ul, Ministerul de Finanțe, Guvernul și atunci am luat decizia. Replica a venit a doua zi, când președintele României la acea dată a ieșit pe post și a spus că ASF-ul este o cloacă în care sunt toate soțiile politicienilor, sunt niște incompetenți acolo, nominalizați Rușanu-Daianu, și celebra frază: cred că au băgat Astra într-o procedură incorectă. Dacă au făcut acest abuz, cei care au făcut abuzul trebuie să suporte consecințele. A doua zi am fost chemat la DNA și s-a extins ancheta și la mine”, a spus fostul președinte ASF.

”Este foarte greu și trebuie să te ții foarte tare să reziști. E foarte greu. Când eram acolo am fost și cu oameni reținuți pentru infracțiuni pe drept comun, și cu medici, procurori, judecători”, a spus Dan Radu Rușanu, la Antena 3.

”Mi se spunea, cât va fi Băsescu președinte nu îți va da drumul de aici”, a mai spus Dan Rușanu.

După ce a fost trimis în judecată, la doi ani de la arestarea preventivă, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti l-au achitat pe motiv că fapta nu există. Judecătorul au decis că acuzaţiile sunt nefondate.

Despre întâlnirea cu Dan Adamescu

”Nu mai aveam nimic de împărțit cu Adamescu. Adamescu era un om foarte bolnav. Pentru Adamescu, închisoarea însemna moartea. Condițiile din arestul central pentru Dan Adamescu înseamnau condamnarea la moarte. Un om la doi metri înălțime, la 144 kg care nu putea să facă o genoflexiune din cauza fizicului pe care îl avea, era obligat să folosească un WC turcesc. Era inuman. La două zile cădea în wc-ul. Paturile de fier erau de 1,8 m lungime iar el avea doi metri. Nu putea sta în patul de sus pentru că nu putea să coboare din pat. Nu încăpea printre paturi. Dacă stătea în patul de jos riști să vină gândacii peste tine. Un om de peste 60 de ani de obicei are probleme cu prostata și se duce de 2-3 ori pe noapte la toaletă. (...) Adamescu spunea mereu: aștia vor să mă omoare”, a povestit Dan Radu Rușanu.

 

Subiecte în articol: dan radu rusanu Sinteza Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!