Antena 3 CNN Actualitate Daniel Diaconescu, numit președinte interimar al ANAF

Daniel Diaconescu, numit președinte interimar al ANAF

Daniel Diaconescu va prelua atribuțiile de președinte interimar al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma demiterii lui Gelu Diaconu de către primul ministru.

Diaconescu a ocupat până în acest moment funcția de director general al Direcției Generale de Informații Fiscale în cadrul ANAF. Acesta are în spate o experiență de 10 ani în domeniul administrării fiscale și a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus, miercuri, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de mai mulți suspecți, printre care președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Dacian Cioloș l-a dat afară pe Gelu Diaconu din fruntea ANAF

Premierul Dacian Cioloș a semnat joi ordinul de revocare din funcție a șefului ANAF, Gelu Diaconu. Decizia de revocare fusese anunțată încă de dimineață de premier în contextul în care Diaconu este urmărit penal în dosarul lui Mădălin Voicu.

Demiterea a venit după ce Gelu Diaconu, a refuzat cererea ministrului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, drept "kafkian".



 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi