Antena 3 CNN Politică Daniel Zamfir: „Fac apel către domnul guvernator să-și revină! Văd că încearcă orice tertip posibil ca să evite această audiere”

Daniel Zamfir: „Fac apel către domnul guvernator să-și revină! Văd că încearcă orice tertip posibil ca să evite această audiere”

de S.T.    |   

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este invitat marţi, la Comisia economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR pentru cei cu creditele în lei.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele forului parlamentar, a reacționat după ce purtătorul de cuvânt al BNR l-a acuzat de abuz în serviciu.

Purtătorul de cuvânt al BNR îl acuză pe senatorul ALDE Daniel Zamfir că nu a respectat procedura de convocare a guvernatorului BNR la Comisia economică din Senat. Daniel Zamfir este acuzat că a semnat două hârtii de la două comisii pentru convocarea guvernatorului BNR.

Citiți și: Scandal fără precedent la audierea lui Mugur Isărescu în Parlament

Daniel Zamfir susține că aceasta este o trăsnaie preluată de la senatorul Câțu.

„Eu sper să își revină până mâine (marți, 29 ianuarie -n.red.) domnul guvernator și să își îndeplinească obligațiile pe care le are”, a spus Daniel Zamfir, luni, la Antena 3.

„E o trăsnaie pe care nici măcar nu au verificat-o. Nici vorbă de așa ceva. Eu am trimis o singură adresă din partea Comisiei Economice a Senatului României la care am adăugat și Comisia de buget-finanțe, întrucât la audierile de mâine l-am invitat și pe ministrul Teodorovici.

Eu cred că cel mai potrivit loc pentru discuții este Senatul României, unde atât guvernatorul BNR cât și ministrul de Finanțe au obligația să vină și să dea explicații. Am făcut solicitarea amândurora, domnul Teodorovici a confirmat, domnul Isărescu văd că încearcă orice tertip posibil ca să evite această audiere”, a adăugat el.

Daniel Zamfir: Sunt obișnuit cu amenințările acestea de la BNR

„La Legea dării în plată un viceguvernator spunea că va sesiza DNA. Nu mă sperie nimic”, a mai spus Daniel Zamfir.

Întrebat dacă se așteaptă ca guvernatorul BNR să trimită pe altcineva la audieri sau să nu vină nimeni din partea Băncii Naționale, Daniel Zamfir a răspuns: „Habar n-am ce are în cap. Eu fac apel către domnul guvernator să-și revină și să înțeleagă că lucrul ăsta trebuie să îl facă”.

Subiecte în articol: Daniel Zamfir Mugur Isarescu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM