Antena 3 CNN High Tech Decizie uriașă luată de China. Angajările vor fi făcute la recomandarea inteligențelor artificiale

Decizie uriașă luată de China. Angajările vor fi făcute la recomandarea inteligențelor artificiale

China va începe să folosească în viitorul apropiat programe de inteligenţă artificială (AI) în departamentele de resurse umane din cadrul companiilor sale, a anunţat miercuri agenţia de presă Xinhua. 

În cadrul China Human Resource Service Expo 2017, care are loc în această perioadă în Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, inteligenţa artificială este prezentă în cadrul mai multor servicii şi produse furnizate de departamentele de resurse umane (HR). Aceste programe dispun de abilităţi cognitive impresionante şi de aptitudini deosebite în ceea ce priveşte capacitatea de analizare a datelor. 

Noua tehnologie ar putea, de asemenea, să îi ajute pe experţii în Resurse Umane să aleagă mai uşor cele mai potrivite posturi pentru fiecare persoană. 

Resursele Umane sunt foarte importante, dar se bazează pe activităţi mari consumatoare de timp, a declarat Zhou Xiao, un manager HR, prezent alături de compania sa la expoziţia organizată în Hangzhou. 

"Inteligenţa artificială ar putea să ne ajute să economisim timp şi să ne îndeplinim mai bine sarcinile de lucru", a adăugat specialistul chinez. 

Până la sfârşitul lui 2016, aproape 70% din totalul de 26.700 de instituţii ale Chinei specializate în resurse umane au finalizat procesul lor de "transformare inteligentă", potrivit Institutului Chinez de Ştiinţe ale Personalului Angajat.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: China inteligenta artificiala
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are