Antena 3 CNN Actualitate Depozitul ecologic de la Chiajna, închis 80%

Depozitul ecologic de la Chiajna, închis 80%

Primăriile de sector din Capitală trebuie să găsească rapid o soluţie pentru deşeurile menajere. Unul dintre cele trei depozite ecologice care deserversc Bucureştiul urmează să se închidă în viitorul apropiat. Este vorba despre cel de la Chiajna, care deja este integrat în mediul natural aproape în totalitate.

După 20 de ani de funcţionare, depozitul de la Chiajna, care este deja înverzit şi începe să se reintegreze în peisajul natural al zonei. Compania care îl administrează a luat toate măsurile prevăzute de lege pentru ca locaţia să fie corect securizată şi monitorizată în permamenţă pentru a nu aduce nicun efect negativ asupra mediului sau asupra sănătăţii populaţiei.

În ciuda declaraţiilor făcute de politicieni locali, măsurarea calităţii aerului în zona depozitului arată concentraţii ale hidrogenului sulfurat sub limitele legale. De altfel, odată cu închiderea totală, acesta va fi monitorizat pentru încă 30 de ani pentru a fi depistate şi remediate rapid eventuale probleme. Cel mai probabil, capacitatea maximă va fi atinsă în următorii 2-3 ani, depozitul mai putând primi în acest moment încă 650.000 metri cubi de deşeuri.

Subiecte în articol: Chiajna depozit
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia