Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperire istorică în depozitele unei librării din Australia. ”Datează din timpul războaielor napoleoniene”

Descoperire istorică în depozitele unei librării din Australia. ”Datează din timpul războaielor napoleoniene”

O librărie din Tasmania, Australia, a descoperit în depozitele sale un jurnal de război extrem de important, care datează din timpul războaielor napoleoniene, scrie Fox News.

Anunțul descoperirii jurnalului-document, vechi de peste 200 de ani și îmbrăcat în piele naturală, a fost făcut pe pagina de facebook a librăriei.

Jurnalul, care datează din 1811, aparține lui John Squire, un ofițer al armatei britanice care l-a servit pe ducele de Wellington în Războiul peninsular din Spania și Portugalia (detalii aici), în timpul războaielor napoleoniene.

Locotenent cunoscut în Royal Engineers, Squire a fost un memorialist cunoscut, care a documentat campanii ale armatei britanice împotriva lui Napoleon. Squire a murit de febră în 1812 în timpul Războiului peninsular.

Volumul descoperit în depozitul librăriei acoperă perioada cuprinsă între 12 mai - 22 iulie 1811, și detaliază asediul de la Badajoz, din Spania.

 

 

 

Subiecte în articol: Australia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Zeci de magistrați au picat testul psihologic