Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Descoperirea psihologilor: Cât eşti de predispus la depresie iarna, în funcţie de culoarea ochilor

Descoperirea psihologilor: Cât eşti de predispus la depresie iarna, în funcţie de culoarea ochilor

Cercetătorii britanici sunt de părere că ochii căprui pot crește riscul apariției tulburării afective de sezon. SAD (seasonal affective disorder) este o formă de depresie pe care oamenii o experimentează în anumite perioade ale anului sau în timpul unui anotimp specific. Cei mai mulți sunt afectați de tulburare afectivă de sezon în timpul iernii. Numim acest tip de depresie depresie de iarnă.

Iar studiul efectuat de psihologii de la Universitatea South Wales din Marea Britanie arată că persoanele cu ochi căprui sunt mai predispuse să sufere de SAD. Profesorul Lance Workman a găsit o legătură între ochii căprui și depresia de sezon care apare de obicei când ziua începe să se scurteze, potrivit tabu.ro.

Femeile sunt de patru ori mai susceptibile de a suferi de tulburare afectivă de sezon, dar nu s-a descoperit până în prezent niciun factor de risc. Rezultatele cercetării sunt încă neconcludente, deoarece nu s-a găsit cauza precisă care să explice relația dintre SAD și ochii căprui.

Subiecte în articol: frig depresie iarnă
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor