Antena 3 CNN Politică Descoperiți. Trei mize incendiare ale războiului politic

Descoperiți. Trei mize incendiare ale războiului politic

Andreea Sava a prezentat la emisiunea ”Descoperiți” cele trei mize incendiare ale războiului politic.

Campanie în presa externă. Le Figaro, un nume cu rezonanță internațională și un articol ascuns după obligația de a plăti un abonament pentru a-l citi, care a băgat în extaz presa aliniată la dorințele sistemului din România.

Ion Iliescu îl calcă în picioare pe Dragnea fiindcă a băgat partidul în cea mai gravă criză cu problemele sale penale. Fostul președinte, iese pe blogul personal și nu doar că dezminte informațiile, dar acuză presa de fake news. 

A doua zi a fost publicată înregistrarea, iar Ion Iliescu a avut dreptate. Dincolo de mânăria jurnalistică, apare întrebarea de ce ar fi interesat publicul francez de Liviu Dragnea și PSD? Nu ar fi. Franța are probleme mai importante. Pe nemți și austrieci i-a luat grjia că Dragnea duce România de râpa.

Se propaga informația că România atacă U.E. înainte de preluarea președinției Consiliului European. Asta în timp ce Mihai Gâdea prezenta în exclusivitate un document făcut de Angela Cristea, reprezentantul Comisiei Europene la București, care se ocupă pe mai multe pagini de Liviu Dragnea. Documentul are nume sugestiv: ”Talentatul domn Dragnea”.

Anul 2019 e an electoral și nu cu orice fel de alegeri. În 2019 se joacă miza influenței atât interne cât și externe. La mijlocul anului românii decid care e raportul de forțe în Parlamentul European, iar apoi pe mâinile cui dau butoanele de la Cotroceni.   

O altă miză importantă e că în Justiție s-a pornit un tsunami fără precedent, iar nimeni nu vrea în această perioadă ca adversarul să aibă în mână instituțiile care au acces la dosare explozive. 

Rețeaua care manipulează miliarde de euro și blochează marile proiecte. Suntem țara cu cele mai performante servicii de informații și instituții anticorupție. Însă nicio mare rețea de contrabandă nu a fost anihilată. Dragnea a acuzat primul că s-a produs panică în statul paralel când s-a auzit despre faptul că Guvernul plănuiește modificarea legislației privind evaziunea fiscală. Paul Stănescu a acuzat public presiuni uriașe asupra Guvernului împotriva acestei măsuri. El a spus fără să dea nume că există persoane care vor ca România să nu se dezvolte.

Subiecte în articol: Descoperiți
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor