Antena 3 CNN Timp liber Turism Detaliul care poate face din vacanța ta cea mai costisitoare escapadă

Detaliul care poate face din vacanța ta cea mai costisitoare escapadă

O parte din bucuria de a călători vine din experiența necunoscutului, un alt climat, cultură sau bucătărie. Dar când vine vorba de plăți pentru lucruri în străinătate, s-ar putea să ne simțim mai confortabil folosind moneda cu care suntem cel mai familiar, cea pe care o folosim acasă.

de Alexandra Axinia    |   

ând vine nota de plată la restaurant, spre exemplu, clienții străini s-ar putea să primească opțiunea de a plăti cu cardul în moneda țării lor, în locul celei folosite în țara pe care o vizitează.

Opțiunea, numită "conversie valutară dinamic" sau "alegerea monedei de plată", este un serviciu care îți face viața mai ușoară. Acesta îți convertește suma pe care trebuie să o plătești în moneda pe care o înțelegi cel mai bine.

Dar, acest serviciu nu este gratis, iar comisionul care ți se aplică la fiecare plată poate fi unul exorbitant. Un studiu arată că taxa medie plătită de clientul care folosește această opțiune este de 7,6%, de peste două ori mai mare decât cea care se aplică dacă plătește în moneda locală (de obicei, între 1,5% și 3%).

Detaliile la care trebuie să fii atent când cumperi o vacanță | Ce trebuie să scrie în contract 

Subiecte în articol: conversie moneda vacanţă
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România