Antena 3 CNN Actualitate Coaliţia s-a strâns la guvern să decidă soarta românilor. Cele patru scandaluri care ar trebui tranşate astăzi

Coaliţia s-a strâns la guvern să decidă soarta românilor. Cele patru scandaluri care ar trebui tranşate astăzi

A început ședința cu scântei a coaliției de guvernare. Liderii celor trei partide s-au întâlnit la guvern să caute soluții urgente pentru a combate cea mai mare criză care va lovi Europa și, implicit, România în această iarnă.

de Vasile Marcu    |   

E o ședință extrem de așteptată, de două săptămâni nu s-au mai văzut în coaliția de guvernare, timp în care, patru scandaluri mocnite acum aproape că răbufnesc în această ședință.

Şi-ar fi dorit cei din PSD, dar și din PNL, să-i aibă în față pe toți liderii de la UDMR pentru că așteptau acele explicații legate de explicaţiile rasiste. 

Chiar dacă cei din UDMR spuneau că așteaptă să treacă timpul pentru a se mai calma spiritele, iată, vedem că nu s-au calmat deloc. Cei de la PSD așteptau explicații din partea celor de la UDMR.

Nu vor primi prea multe, având în vedere că Kelemen Hunor este în continuare în concediu și preferă să vină abia săptămâna viitoare și să se vadă cu liderii coaliției. Însă este doar unul dintre aceste scandaluri.

Trebuie să discute și despre remaniere, o remaniere despre care spunea ieri Marcel Ciolacu că se va face cu siguranță. Rămâne doar de aflat momentul în care se va face, mai ales că este câte un ministrul de la fiecare partid din coaliția de guvernare, de la UDMR, PSD și PNL. La PNL ar mai fi ceva discuții, pentru că sunt două nume care se vehiculează. Este vorba despre ministrul energiei, Virgil Popescu, pe care cei din PSD și-l doresc cu ardoare să îl fie plecat din Guvern, având un conflict - de acum de jumătate de an  -cu ministrul energiei. De la PNL se vorbește și despre ministrul Educației, că ar putea fi sacrificat dacă nu pleacă ministrul Energiei, Virgil Popescu.

De la UDMR ar urma să plece ministrul Sporturilor, Eduard Novak, iar de la PSD ministrul Apărării, despre care se vorbește de foarte mult timp că ar putea pleca din Guvern.

Mai rămâne scandalul rotației premierilor, pentru că în ultima perioadă au apărut mai multe declarații pe această temă. Social-democrații spun că dacă nu își preiau premierul în primăvara viitoare așa cum prevăde protocolul, coaliția de guvernare s-ar putea ajunge la alegeri anticipate. Un scenariu pe care îl analizează atât PNL, cât și PSD.

Iată cum sunt deja atâtea scandaluri în coaliția de guvernare, încât le-ar trebui o zi să discute pentru a reuși să mai domolească spiritele din coaliție. Dar nu au cum, pentru că din partea UDMR nu sunt decât miniștrii fără conducere a partidului, fără Kelemen Hunor.

Subiecte în articol: PSD PNL UDMR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept