Antena 3 CNN Politică DNA începe urmărirea penală în dosarul banilor UNPR. Reacţia UNPR

DNA începe urmărirea penală în dosarul banilor UNPR. Reacţia UNPR

de S.T.    |   
Procurorii DNA au început urmărirea penală in rem într-un dosar în care cercetează modul în care oficiali ai UNPR au cheltuit banii partidului, iar în acest caz au fost făcute şi percheziţii în decembrie 2015.

UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate privind Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară, a declarat, vineri, vicepreședintele UNPR.

„Au fost solicitate documente și au fost puse imediat la dispoziția procurorilor, pentru că este obligația DNA să lanseze o verificare dacă e vreo sesizare și probabil că este, nu am de unde să știu. Percheziție nu s-a efectuat, pentru că la solicitare s-au dat documentele în totalitate. (…)  S-au cerut documente cu privire la gestionarea unor fonduri privind Fondul Solidaritatea. Atât noi, cei din conducerea partidului, cât și membri simpli și simpatizanții, am considerat că e bine să facem donații donații personale pentru a ajuta persoanele defavorizate în perioada de criză. S-a strâns într-un cont. Aproximativ 620 de milioane bani vechi. Toți banii care au fost strânși au fost virați din bancă în bancă la Ministerul de Finanțe care i-a folosit în favoarea respectivelor persoane. Din punctul nostru de vedere e o acțiune benefică și ar trebui să fie lăudată”, a declarat Eugen Nicolicea, vicepreședintele UNPR, vineri, la „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi