Antena 3 CNN Actualitate Document devastator pentru șefa Curții Supreme. Inspecția Judiciară, acțiune disciplinară împotriva Cristinei Tarcea

Document devastator pentru șefa Curții Supreme. Inspecția Judiciară, acțiune disciplinară împotriva Cristinei Tarcea

Mihai Gâdea a prezentat în exclusivitate, la Antena 3, documentul prin care Inspecția Judiciară a pornit o acțiune disciplinară împotriva judecătoarei Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ.

Inspectorii judiciari au reținut că președintele Înalte Curți a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de doi și cinci judecători.

Prin refuzul de a implementa dispozițiile de imediată aplicare ale legii 207/2018, 40 de cauze de competența completurilor de 5 judecători și 11 cauze de competența completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare.

”Ca urmare, refuzul președintelui instanței supreme de a aplica noile dispoziții legale are drept consecință nelegala compunere a completurilor de 5 judecîtori în cauzele înregistrate după 23 iulie 2018, punând în discuție însăși independența și imparțialitatea acestora, încălcându-se astfel garanția dreptului la un proces echitabil, respectiv instanța prevăzută în lege”, se arată în document.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic