Antena 3 CNN Actualitate Documentul care detonează propaganda. Ce spunea CEDO într-o hotărâre din urmă cu 20 de ani

Documentul care detonează propaganda. Ce spunea CEDO într-o hotărâre din urmă cu 20 de ani

Document exploziv care tranșează lucrurile în România în cel mai clar mod posibil.

La aproape 24 de ore după ce Curtea Constituțională a României îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să semneze decretul privind revocarea Laurei Codruța Kovesi s-au dezlănțuit atacurile în România.

Presiuni uriașe la adresa Curții Constituționale pentru că ar fi subordonat parchetele politicului. O spune chiar un șef de parchet, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Documentul este vechi de 20 de ani. În 20 de ani, România a evitat să tranșeze atât de clar lucrurile. Este decizia CEDO în cazul Vasilescu vs România din urmă cu 20 de ani. Hotărârea a fost dată pe 22 mai 1998. Iată ce se arată la punctul 40:

„Curtea noteaza ca Ministerul Public, care prin efectul Legii nr. 92 din 4 august 1992 a inlocuit fosta Procuratura, este constituit din magistrati care isi exercita toate functiile lor sub autoritatea procurorului general. Ministrul justitiei isi exercita controlul asupra tuturor membrilor Ministerului Public, inclusiv asupra procurorului general.

Chiar daca exercita, ca in cazul de fata, o atributie de natura contencioasa, procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges actioneaza in calitate de magistrat al Ministerului Public, subordonat mai intai procurorului general, apoi ministrului justitiei”, scrie avocatura.com.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania