Antena 3 CNN Actualitate Inedit Doi medici chinezi infectați cu coronavirus s-au trezit din comă total schimbați. Le-a fost greu să se recunoască în oglindă (FOTO)

Doi medici chinezi infectați cu coronavirus s-au trezit din comă total schimbați. Le-a fost greu să se recunoască în oglindă (FOTO)

Situație inedită pentru doi medici chinezi infectați cu coronavirus. Cei doi s-au trezit din comă cu pielea neagră, după ce virusul le-a afectat ficatul.

Cei doi doctori s-au infectat în luna ianuarie, în timp ce îngrijeau pacienți bolnavi de COVID-19 la Spitalul Central din Wuhan.

Medicii Yi Fan şi Hu Weifeng, ambii în vârstă de 42 de ani, au fost conectaţi la ECMO (oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană), un dispozitiv folosit în cazul insuficienţei cardiace sau insuficienţei respiratorii.

Doar că atunci când s-au trezit din comă aveau pielea neagră. Explicația ar fi că această transformare a rezultat din cauza hematoamelor obţinute între timp ca efect secundar. Medicii chinezi ştiau de acest risc în momentul în care au administrat tratamentul, dar susţin că efectele sunt reversibile.

 

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”