Antena 3 CNN Externe Donald Trump, discurs bizar în fața lumii întregi

Donald Trump, discurs bizar în fața lumii întregi

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunţ care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu, relatează agenţiile internaţionale de presă.

''Am hotărât că este timpul să recunoaştem oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului. Deşi preşedinţii precedenţi au făcut din asta o promisiune majoră în campaniile electorale, ei nu au reuşit să se ţină de promisiune. Astăzi, eu mă ţin'' de acest angajament, a declarat Donald Trump în mesajul transmis din sala de recepţii diplomatice a Casei Albe.

''Ierusalimul este centrul guvernului israelian modern, sediul legislativului israelian şi al Curţii Supreme'', a spus preşedintele american.

Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Dincolo de conținutul mesajului său, discursul lui Trump a debordat de o gestică tipică președintelui american. Cu mâna dreaptă ridicată și balansată din când în când, cu accente și o frazare pe alocuri bizară, Donald Trump a reușit să ajungă din nou pe prima pagină a tuturor publicațiilor online din lume.

Subiecte în articol: Trump Donald Trump
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai