Antena 3 CNN Actualitate Dosarul lui Mădălin Voicu, returnat la DNA pentru refacerea urmăririi penale

Dosarul lui Mădălin Voicu, returnat la DNA pentru refacerea urmăririi penale

de M.Z.    |   

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a primit, marți, o nouă lovitură în dosarul în care deputatul Mădălin Voicu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe masa căruia a ajuns cauza, a decis să o returneze procurorilor anticorupție pentru refacerea actelor de urmărire penală, potrivit Sursazilei.ro.

Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi contestată de DNA.

Pe 11 octombrie, același magistrat a constatat grave nereguli comise de procurorii DNA în această cauză, potrivit aceleiași surse. Prin decizia de la acea dată, judecătorul suprem le-au pus în vedere procurorilor DNA să remedieze aceste grave încălcări ale legii și codurilor juridice, în caz contrar urmând să trimită cauza spre refacerea anchetei.

Marți, magistratul a constatat, însă, că actul de sesizare a instanței întocmit de procurori nu conținea modificările de fond cerute de instanță, ci doar de formă. Prin urmare a decis să retrimită dosarul DNA pentru refacerea urmăririi penale și a rechizitoriului.

Deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun au fost trimişi în judecată, pe 20 iulie, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Ei sunt acuzaţi că au deturnat milioane de euro din banii destinaţi romilor. Cei doi deputaţi ar fi făcut presiuni pentru a promova o lege de amnistie fiscală pentru romi.

Prejudiciul în acest dosar s-ar ridica la 5,4 milioane de euro fonduri europene, plus 674.000 de euro de la buget. 

Ce conține dosarul de 5.000 de pagini al lui Mădălin Voicu: un volum din 19 plin cu interceptări și un limbaj foarte colora.

Subiecte în articol: urmarire penala Madalin Voicu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere