Antena 3 CNN Actualitate Două decese în Hexi Pharma de la începutul scandalului

Două decese în Hexi Pharma de la începutul scandalului

Două persoane au decedat în scandalul #HexiPharma de când a subiectul ține capul de afiș al agendei publice.

Actualul patron al Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi decedat duminică seară într-un accident ciudat de mașină.

Ion Mateescu, omul care a creat firma alături de tatăl lui Condrea a decedat imediat după ce Cătălin Tolontan a declanșat scandalul. El a fost cel care l-a adus în firmă pe Condrea junior, scrie flux24.ro.

Mateescu era în vârstă ce ar putea explica decesul, dar nu există nici o variantă oficială a morții acestuia.
Hexi Pharma Co. a fost înființată în decembrie 1994, sub numele de Universitar Farma SRL, de două persoane: Ion Mateescu, născut în martie 1924, și Virgiliu Condrea, tatăl celui care conduce și astăzi compania, Dan Alexandru Condrea.

Tatăl lui Condrea a murit și el acum câțiva ani.
Cei doi au depus, în 15 decembrie 1994, cererea de înmatriculare numărul 56540, înscrierea firmei Universitar Farma realizându-se șase zile mai târziu, în 21 decembrie. Conform documentelor de la Registrul Comerțului, Mateescu avea 40 la sută din firmă, iar Condrea-senior era acționarul majoritar, cu 60 la sută, scria Euroactiv.

Potrivit datelor obținute de EurActiv.ro, Ion Mateescu, primul asociat al lui Virgiliu Condrea, a fost angajat în poziții de conducere la Direcția Farmaceutică a Ministerului Sănătății din 1956 până în 1987, când a ieșit la pensie.

„Până în 1968, Mateescu a fost ocupat poziția de șef serviciu, iar după aceea a devenit inspector general la Direcția Farmaceutică”, au declarat reprezentanți ai Ministerului Sănătății la solicitarea EurActiv.

După Revoluția din 1989, la înființarea Colegiului Farmacștilor din România, Ion Mateescu a devenit secretar al organizației, ocupând această poziție din 1990 până în 1992.

Potrivit documentelor de la Registrul Comerțului, Mateescu a fost și primul administrator al Universitar Farma SRL.

El a părăsit firma în 12 aprilie 1996, atunci când i-a cesionat participarea sa de 40 la sută fiului partenerului său, pe atunci student. Așa apare în Hexi Pharma Dan Alexandru Condrea, actualul patron al controversatei afaceri.

Subiecte în articol: Hexi Pharma Dan Condrea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată