Antena 3 CNN Life Când nu poartă „armura” de medic militar la Primiri Urgențe, dr. Cătălin Boca este supereroul fetiței sale - Ce a făcut Sophia ca să se simtă invincibilă, „așa, ca tata!”

Când nu poartă „armura” de medic militar la Primiri Urgențe, dr. Cătălin Boca este supereroul fetiței sale - Ce a făcut Sophia ca să se simtă invincibilă, „așa, ca tata!”

Dr. Cătălin Boca este medicul militar care coordonează Sistemul Modular Mobil de Izolare și Tratament (SMMIT) pentru pacienții infectați cu COVID - 19, recent amplasat la Constanța.

Medicul are o fetță minunată și povestea familiei a impresionat foarte mulți români.

”Portret de #medicmilitar în vremea pandemiei #COVID19 sau cum blândețea umană salvează vieți

Atunci când nu poartă „armura” de medic militar la Primiri Urgențe, lt.col.dr. Cătălin Boca este supereroul unei fetițe cu părul bălai și ochii de peruzea.

Sophia a înțeles că meseria tatălui ei este aceea de a salva vieți și de a face oamenii bine atunci când sunt bolnavi. Când tatăl ei nu este lângă ea, să o sărute de noapte-bună, micuța tot adoarme liniștită, știind că atunci el are grijă de oameni care au mai multă nevoie de prezența lui.

Când va fi mare, Sophia știe ce vrea să devină: #supererou în haine verzi, ca tatăl ei. De la el învață, zi de zi, cât este de important să iubești oamenii și să îi ajuți atunci când acest lucru îți stă în putere.

Deși încă nu a depășit vârsta la care poveștile cu zâne par inspirate din fapte reale, Sophia a prins drag de ținuta de instrucție. Pentru ea, uniforma militară este „costumul” pe care îl porți când mergi să salvezi oameni. A ținut neapărat să aibă și ea unul, pentru că o face să se simtă invincibilă, „așa, ca tata!”

Subiecte în articol: medic militar erou
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are