Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: „Iohannis are dreptul să se facă de râs. Președintele nu poate bloca o ordonanță de Guvern”

Dragnea: „Iohannis are dreptul să se facă de râs. Președintele nu poate bloca o ordonanță de Guvern”

Liviu Dragnea a aruncat o ironie și la adresa lui Klaus Iohannis pentru prezența sa de astăzi de la ședința de Guvern.

„Fiecare om în România încă are dreptul să se facă de râs cât doreşte. În primul rând, nu avea ce să caute acolo, pentru că nu a spus - vreau să merg la şedinţa de Guvern pentru că se discută punctele următoare, care sunt importante din aceste motive şi vreau să merg să discutăm în această manieră, am nişte propuneri pe care vreau să le discut cu Guvernul, pe care vreau să le sugerez Guvernului. Nu! A fost doar să citească ce i-a scris de la Administraţia Prezidenţială, să facă poze şi să plece, dincolo de declaraţiile războinice pe care le-a făcut în zilele trecute în care se umfla în pene şi spunea că va bloca el nu ştiu ce ordonanţă de Guvern. Preşedintele nu poate bloca o ordonanţă de Guvern. Preşedintele, dacă merge acolo, poate să meargă aşa cum a mers astăzi, dar deciziile sunt luate de membrii Guvernului şi în final primul ministru decide - se aprobă sau nu un act normativ. Atunci puteţi să îmi spuneţi de ce a fost acolo? ... Eu nu îl primeam în curte, pur şi simplu”, a spus liderul PSD.

„De ce a fost acolo? Le-a zis ceva despre apărare? Ai tupeul să mergi la o şedinţă de Guvern pur şi simplu, să te autoinviţi la un Guvern pe care tu îl blochezi? Adică, de luni de zile spune că acest Guvern trebuie să pice, a aşteptat să vadă ce fac războinicii luminii azi în Parlament, s-au făcut de râs şi s-a dus la Guvern. (...) A spus ceva în spaţiul public, a spus ceva prim ministrului vreodată, ce spune la Consiliul European unde se întâlneşte cu şefi de stat şi de guverne? Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi exercitată de doamna Dăncilă şase luni de zile. Doamna Dăncilă nu are acces la Consiliul European, merge doar domnul Iohannis. Dacă ar vrea să creadă măcar cineva că vrea să colaboreze sincer, ar face în aşa fel încât doamna Dăncilă să meargă la Consiliul European pe perioada Preşedinţiei. Va fi singurul caz din istoria UE când cel care deţine efectiv Preşedinţia Consiliului UE, adică primul ministru, nu participă la Consiliul European. Consiliul European de obicei discută o ordine de zi, nişte subiecte, pe care le trimite Preşedinţia Consiliului UE şi cel face ordinea de zi şi face subiectele nu e prezent acolo”, a completat Dragnea.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!