Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Românii care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptaţi la spitalul AKH din Viena

Dragnea: Românii care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptaţi la spitalul AKH din Viena

Pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptaţi în continuare de spitalul AKH din Viena, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

'Am vorbit cu dl. ministru al Sănătăţii şi mi-a dat veşti foarte bune. A trimis o scrisoare preşedintelui Eurotransplant şi a obţinut acordul pentru a prelungi colaborarea cu Agenţia Naţională de Transplant (ANT), dar şi promisiunea de a găsi sprijin pentru pacienţii care au nevoie de transplant pulmonar', a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în continuare transplanturile pentru pacienţii români se vor efectua în Austria, el a spus că 'rămâne în continuare colaborarea'. 

'ANT a efectuat o evaluare a Spitalului Sf. Maria şi a remis un raport din care rezultă fără echivoc că se îndeplinesc condiţiile de acreditare în vederea includerii în Programul naţional de transplant pulmonar. S-a discutat cu dr Igor Tudorache, care şi-a reconfirmat disponibilitatea de a reveni în România să efectueze transplant pulmonar pentru pacienţii români', a mai spus Dragnea. 

În context, preşedintele PSD a menţionat, de asemenea, că 'zilele acestea' vor reîncepe operaţiile de transplant pulmonar în spitalul bucureştean. 

Subiecte în articol: Austria
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic