Antena 3 CNN Actualitate Social Drumurile românești, criticate de Comisia Europeană

Drumurile românești, criticate de Comisia Europeană

Raportul pe 2018 al Comisiei Europene privind situaţia din România aduce critici serioase pe segmentul de transporturi, arătând că deşi România a aprobat în 2016 Master Planul de Transport, starea drumurilor e în continuare jalnică.

“Starea generală a drumurilor şi infrastructura feroviară rămâne slabă. Autostrăzile şi drumurile naţionale reprezintă puţin peste 20% din reţeaua de drumuri a României, în timp ce 90% din şosele au o singură bandă de circulaţie pe fiecare sens”, se arată în raportul pe 2018 al Comisiei Europene privind situaţia din România.

Potrivit acesteia, situaţia precară a drumurilor şi subinvestiţia în întreţinerea reţelei feroviare sunt în detrimentul timpilor de livrare a mărfurilor. “Starea precară a infrastructura afectează eficienţa cu care România îşi poate livra bunurile şi poate conecta producătorii cu consumatorii în comparaţie cu tranzacţiile principale parteneri”, notează Comisia Europeană în raport, subliniind că reforma sectorului transporturilor progresează extraordinar de încet, scrie Adevărul.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor