Antena 3 CNN Actualitate Inedit El este omul care l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea! Francisc nu l-a iertat, niciodată, deși a venit cu trandafiri albi!

El este omul care l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea! Francisc nu l-a iertat, niciodată, deși a venit cu trandafiri albi!

Pe 13 mai 1981, la Vatican, turcul Mehmet Ali Agca, un mercenar fără orientare politică, membru al organizației teroriste ”Lupii Gri”, trage patru gloanțe în Papa Ioan Paul al II-lea, în încercarea de a-l asasina. Rănit, acesta scapă. Agca este eliberat în 2000, la stăruința Suveranului Pontif, cu care se întrevede. Pe 27 decembrie 2014, Agca cere o întrevedere cu Papa Francisc, dar este refuzat de către acesta

Mehmet Ali Agca, născut în a noua zi de ianuarie, 1958, în Hekimhan, Malatya, Turcia, a fost implicat, de mic, în probleme de tot felul. Membru al găștilor de cartier, a început să fure fie în țara natală, fie în Bulgaria, unde ajungea de multe ori pe an. În Siria, a deprins, într-o tabără de două luni, tehnica mânuirii armelor, de la cei din Frontul Național pentru Eliberarea a Palaestinei, grupare marxistă. Apoi a făcut pasul spre înregimentarea în ”Lupii Gri”, mișcare ultra-naționalistă turcă.

Continuarea, pe A1 Premium.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile