Antena 3 CNN Actualitate Oana Zamfir, despre condamnarea Elenei Udrea: "Gala Bute este despre sistemul corupt al regimului pe care l-a patronat cot la cot cu Traian Băsescu"

Oana Zamfir, despre condamnarea Elenei Udrea: "Gala Bute este despre sistemul corupt al regimului pe care l-a patronat cot la cot cu Traian Băsescu"

Oana Zamfir, jurnalist de investigații Antena 3, a comentat decizia de condamnare pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute. Iată concluziile.

de Claudia Popovici    |   

Elena Udrea se întoarce la închisoare! Judecătorii de la Instanța Supremă i-au respins contestaţia în anulare formulată la decizia de condamnare în dosarul Gala Bute, care prevedea 6 ani de închisoare pentru fostul ministru al Turismului.

ICCJ a respins contestația în anulare iar decizia inițială in dosarul Gala Bute rămâne definitivă, astfel că Elena Udrea va trebui să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Oana Zamfir, jurnalist de investigații Antena 3, a comentat această decizie şi a reamintit detalii din sistemul patronat de Elena Udrea şi Traian Băsescu.

"Aș vrea să precizăm despre ce este vorba aici. Pentru că poate unii au uitat şi văzând că dosarul se numește "Gala Bute" au senzația că doamna Udrea se va duce la închisoare pentru că a făcut o gală.

În niciun caz! Gala Bute este despre sistemul corupt total, putred total al regimului pe care doamna Udrea cu Traian Băsescu l-au patronat cot la cot.

Să nu ne imaginăm că a fost doar o unealtă, o piesă de sacrificiu în momentul ăsta, chiar dacă există şi această latură.

Elena Udrea poate plăti ca să se bifeze că a plătit cineva din regimul acela, cineva din cei care au condus regimul.

Câtă vreme Traian Băsescu este doar Petrov cel devoalat, dar pentru toate actele de corupție, inclusiv cele săvârșite pentru sine pentru alegerea lui nu mai zic de voturile furate pentru fiica sa.

Din acest punct de vedere Elena Udrea poate să fie o piesă. Ei bine, acest dosar nu este despre Gala Bute, ci despre sistemul corupt.

Vrei contracte cu statul, trebuie să cotizezi. Ai contracte cu statul şi îţi vrei banii la timp, nu după ce ai intrat în faliment atunci trebuie să dai. Cât?

Ținem minte că la instanță s-au făcut declarații cu 10%, dar pe de altă parte în spaţiul public erau drumari care spuneau că la 40% ajunsese comisionul şi ne mai mirăm ce lucrări s-au făcut în acea perioadă.

Mărturiile de la instanţă spun că domnul Nastasie i-a dus doamnei Udrea o geantă cu 900.000 de euro.

Ziua de azi este încă o confirmare a ceea ce s-a întâmpla în acel regim şi nu se mai întâmplă astăzi.

Noi suntem jurnaliştii care ne-am făcut treaba şi care am plătit cu vârf şi îndesat cu patronul în închisoare, cu sediile confiscate cu tot oprobriul public din acei ani pentru că devoalam ce se întâmpla în acest sistem. Justiția este în continuare una la loterie", a spus Oana Zamfir, jurnalist de investigații Antena 3. 

Elena Udrea rămâne cu pedeapsa de 6 ani în dosarul "Gala Bute" şi va merge la închisoare

La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare.

Elena Udrea ar fi plecat deja din România, potrivit surselor Antena 3

Elena Udrea ar fi plecat deja din România, potrivit surselor Antena 3, după ce judecătorii de la Instanța Supremă i-au respins contestația în anulare formulată la decizia de condamnare în dosarul Gala Bute, care prevedea 6 ani de închisoare pentru fostul ministru al Turismului.

 

Subiecte în articol: Elena Udrea Oana Zamfir dosarul gala bute
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș